Ozongenerator Celette TriOxyClean Extensive - Desinfectie middels ozon, natuurlijk doeltreffend

Snel het voertuig bacterie- en virusvrij

De mobiele Celette Ozone Generator is ontwikkeld om afgesloten ruimtes snel te desinfecteren, zonder gebruik van chemicaliën en zonder uitstoot van stikstofoxiden (NOx).

Ozon elimineert schadelijke virussen, schimmels en bacteriën door de eiwitmantel in de nucleïne zuurkern op te lossen. Hierdoor wordt het DNA vernietigd, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Na de behandeling valt het gegenereerde ozon weer uiteen in zuurstof.

Nooit eerder was het zo belangrijk een schone omgeving te creëren in alle ruimten waar mensen zich bevinden. In het bijzonder daar waar het risico van ziekteverspreiding hoog is, zoals bijvoorbeeld in auto’s met meerdere gebruikers en/of passagiers. Met de ozongenerator kunnen ruimten aanzienlijk sneller ontsmet worden dan bij een mechanische reiniging.

Daarbij is het ontsmetten van lastig toegankelijke plekken geen probleem meer, omdat de ozongenerator deze even goed kan behandelen. Het is bewezen dat ozon het SARS coronavirus vernietigt. Omdat het nieuwe COVID-19 coronavirus vrijwel identiek is aan het SARS coronavirus, kunnen we vrij zeker stellen dat ozon ook werkt tegen dit nieuwe  coronavirus.

Hoe het werkt

Ozon is een van nature voorkomende geactiveerde vorm van zuurstof, bestaande uit 3 zuurstofatomen. Deze actieve ozon-moleculen zijn instabiel en zoeken andere moleculen om zich aan te binden. Hierdoor ontstaat een oxiderende reactie welke virussen, bacteriën, schimmels en geurtjes elimineert.

OZON Door zuurstof-atomen met elektronen te laten botsen ontstaat atomaire zuurstof, ofwel ozon.
OXIDERENDE REACTIE De celwand (bacterie)/eiwitmantel (virus) wordt aangetast door een oxiderende reactie welke optreedt na contact met ozon.
ZUURSTOF Virussen, bacteriën, schimmels en geurtjes worden uitgeschakeld. De gegenereerde ozon reduceert tot zuurstof.

Waarom kiezen voor de Celette TriOxyClean Extensive?

Snelheid, in slechts 15 minuten tijd is de auto volledig ontsmet en weer gebruiksklaar.
– Ontsmet de auto in slechts 5 minuten, vervolgens;
– wordt de gegenereerde ozon in 5 minuten automatisch geneutraliseerd middels Anion Technology;
– slechts 5 minuten na de behandeling kan de auto alweer veilig worden gebruikt.

Anion Technology neutraliseert de gegenereerde ozon, na het ontsmettingsproces.

De Ozon Generator is gemaakt voor intensief professioneel gebruik en heeft een lange levensduur. Daarnaast ook geschikt voor touringcars.

Gratis demonstratie van de Celette TriOxyClean Extensive via Equipment Group Holland!


Universeel inzetbaar – Snel en uiterst effectief

Waar veel mensen in een beperkte ruimte samenkomen krijgt doeltreffende reiniging en ontsmetting een andere dimensie. Bussen, trams, vliegtuigen, maar ook taxi’s, huurauto’s, caravans, recreatiewoningen, wachtruimten, etc.

Met de ozongenerator kunnen ruimten aanzienlijk sneller ontsmet worden dan bij een mechanische reiniging. Daarbij worden ook moeilijk toegankelijke plekken effectief ontsmet, plekken welke bij een mechanische reiniging veelal niet worden bereikt. Voor de reiniging met behulp van de ozongenerator is geen personeel benodigd, waardoor besmettingsgevaar wordt vermeden. Reiniging kan met behulp van de timer derhalve ook eenvoudig ‘s nachts plaatsvinden.


Na behandeling valt het gegenereerde ozon weer uiteen in zuurstof en kunnen u, uw personeel en uw klanten weer veilig onderweg.