ATEX goedgekeurde afzuigapparatuur

ATEX goedgekeurde afzuigapparatuur

Met ATEX goedgekeurde afzuigapparatuur creëert u de beste luchtkwaliteit voor de werkplek.

Carrosseriereparaties bestaan vaak uit diverse werkzaamheden waaronder slijpen, schuren, stralen en polijsten waarbij een aanzienlijke hoeveelheid stof vrij komt. Stof dat zelfs gevaarlijk kan zijn en gezondheidsklachten kan veroorzaken en daarnaast storend en vervuilend voor de werkplaats is. Het is dus van uiterst belang deze potentiële gevaarlijke stoffen goed af te zuigen.

Met deze professionele veiligheidsstofzuigers die een duurzame oplossing zijn voor het reinigen van productieomgevingen met een optimale luchtkwaliteit zorgt u voor een veilige werkplaats. Ze elimineren potentieel gevaarlijke stofconcentraties die een gevaar kunnen vormen voor de persoonlijke gezondheid van uw werknemers en waarborgen zo dus hun gezondheid en veiligheid. Kortom, ze verhogen de veiligheid op de werkplaats, verbeteren de productkwaliteit en zorgen tevens voor een schone en prettige werkomgeving!

Bent u geïnteresseerd in een optimale werkplek met een ideale luchtkwaliteit?


ATEX BASIS MOBIELE STOFAFZUIGING

ATEX-stofzuigers worden ingezet in omgevingen die brand- en/of explosiegevaarlijk kunnen zijn. De richtlijn dient ter bescherming van medewerkers die blootgesteld kunnen worden aan deze brand- en/of explosiegevaarlijke omgevingen. Een professionele ATEX-stofzuiger is hier noodzakelijk.

Technische specificaties:

Luchtdruk toevoer : 7 bar
Diameter luchtdrukaansluiting : 3/8”
Filteroppervlak : 0,5 m²
Filtermateriaal : antistatisch polyester
BIA-klasse : M
Afzuigvermogen : 150 m3/h
Luchtverbruik : 800 l/min.
Capaciteit stofemmer : 20 l
Vacuümniveau : 2.000 mmH2O
Geluidsniveau : 78 dB
Beschermingsfactor : IPX4
Afmetingen : 70 x 45 x 45 cm
Gewicht : 18 kg


ATEX AFZUIGING VOOR FIJN STAALSTOF

Voor carrosseriereparatie multi-materiaal mix | Stofklasse M

Deze mobiele professionele stofzuiger wordt gebruikt om staalstof op te vangen en vormt een aanvulling op het aluminium zuigstation. Hij is explosieveilig en daardoor ook te bedienen op een aluminium werkplek. Deze heeft echter NIET de vonkenvanger van de aluminium stofzuiger, omdat deze niet nodig is voor het opvangen van staalstof.

Net als de andere versies is ook deze zuignap voorbereid voor de bevestiging van de telescopische arm voor de selectieve detectie van lasrook.

Mobiel afzuigsysteem voor fijn staalstof, uitgerust voor Zone 22 volgens ATEX II 3D, explosieveilig ontworpen voor gebruik in multi-materiaalmix werkplekken, maar niet geschikt voor het opzuigen van brandbaar of explosief fijnstof.


ATEX AFZUIGSYSTEEM VOOR FIJNSTOF ALUMINIUM / CFRP

Voor carrosseriereparatie multi-materiaal mix Stofklasse H

Het mobiele afzuigsysteem voor aluminium- en kunststofstof (Zone 22), explosieveilig met vonkenvanger en 5 m kalmeringssectie. Beschikt over een fijnfilter van stofklasse “H” zodat deze ook gebruikt kan worden voor kunststoffen die schadelijk zijn of worden geacht voor de gezondheid (CFRP fijnstof *).

Dankzij het “H”-filterniveau kan de stofzuiger worden gebruikt voor alle stofsoorten van lichtgewicht materialen die momenteel in de moderne voertuigbouw worden gebruikt. Zo zijn ze ook in de toekomst goed uitgerust voor alle eventualiteiten.

Deze stofzuiger kan ook uitgerust worden met de telescopische arm en kan dan ook gebruikt worden voor puntlasrookdetectie.


Werkt u veel met gevaarlijke stoffen? Dan is een goede, betrouwbare, professionele stofzuiger onmisbaar op de werkplaats! Deze verwijderen schadelijke stoffen en zorgen zo voor een optimale luchtkwaliteit.
Neem contact met ons op indien u interesse heeft in ATEX goedgekeurde afzuigapparatuur!