Automig 300 Pulse ervaring

PLAATWERKER KEURT INNOVATIEF MIGATRONIC-LASAPPARAAT
GOED VOOR AUTOHERSTEL

Vilsen Biler

Vilsen Biler voert reparaties uit aan auto’s en bussen van alle merken en groottes. Verzekeraars hebben het bedrijf geaccrediteerd voor het herstellen van beschadigde auto’s en daarom is het belangrijk voor zijn monteurs en plaatwerkers om over goedgekeurd gereedschap te kunnen beschikken. “Het is doorslaggevend voor ons om de beschikking te hebben over door gereedschap dat autoproducenten goedkeuren en aangeven in hun reparatie-instructies, waarvan wij dagelijks gebruikmaken. Hierdoor kunnen wij concurrerend blijven in een markt die voortdurend innoveert op het gebied van materialen en werkwijzen. Het geeft ons hier en nu meer opdrachten voor beschadigde auto’s van verzekeringsbedrijven”, zegt oprichter Hans Vilsen.

Automig 300 Pulse

Hans Vilsen heeft daarom het aanbod aangenomen om Migatronics nieuwe Automig 300 Pulse-lasapparaat te testen, dat is ontworpen om te voldoen aan de normen van autoproducenten voor verbindingsprocessen, waaronder lassen, MIG-solderen, dubbele puls en automatisch staplassen in hoogwaardig staal, zacht staal, roestvast staal en aluminium. “We hadden het apparaat één maand, maar merkten direct het verschil met ons eigen apparaat. Met dit apparaat kunnen we lassen en solderen bij een lagere stroomsterkte dan we gewoonlijk gebruiken. Dit vermindert het risico op doorbranden van het dunne materiaal waaruit de auto bestaat”, zegt Benjamin Rømer, plaatwerker bij Vilsen Biler.

Grafisch bedieningspaneel

Benjamin en de andere monteurs zijn gewend om lasapparaten met analoge bedieningspanelen met knoppen te gebruiken. Wennen aan het gebruik van het bedieningspaneel met grafische pictogrammen van de Automig 300 Pulse was echter geen probleem. “Het vinden van de optimale instellingen is eenvoudig en de illustraties op het paneel geven een duidelijk beeld van je instellingen. Iedereen kan dit paneel gebruiken”, zegt Benjamin Rømer. Hij spreekt ook goedkeurend over het eenvoudige draadverwisselingsproces en de perfecte startprestaties van het apparaat. Startprestaties zijn van bijzonder belang bij herstellers, waar plaatwerkers vaak starten en stoppen tijdens het lassen.

Nieuwe functie

Een nieuwe functie op de Automig 300 Pulse is MigaMemory, waarmee gebruikers tot vijf specifieke instellingen kunnen opslaan. Dit is een slimme functie voor autoherstellers, waar een lasapparaat vaak door meerdere gebruikers wordt gebruikt.

“We lassen allemaal anders en gebruiken het apparaat niet dagelijks, maar met de geheugenfunctie kunnen we onze individuele voorkeurinstellingen opslaan. Dat bespaart tijd en maakt ons werk eenvoudiger”, legt Benjamin Rømer uit.

Wilt u meer informatie over dit product ontvangen? Neem contact met ons op!